Wat is een plunge pool?

Wat is een plunge pool?

Een zwembad is de droom van veel mensen, maar niet iedereen heeft er het geld of de ruimte voor. Ben je al tevreden zijn met een klein zwembad waar je niet per se baantjes in kunt trekken, maar wel lekker in kunt afkoelen? Dan kun je ook gewoon gaan voor een plunge pool! Dit is een mini zwembad dat vaak niet dieper is dan 125 centimeter. Je hebt er dus niet veel ruimte voor nodig. Benieuwd of dit iets voor jou is? Lees dan snel verder!

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is dus eigenlijk gewoon een klein zwembad. De benaming is afkomstig van een verschijnsel dat je terugvindt bij watervallen. Doordat het water met enorme hoeveelheden naar beneden komt, vindt er onder de waterval slijtage plaats. Dat natuurlijke verschijnsel wordt ook wel plunge pool genoemd. Bij zwembaden geeft de benaming aan dat het om een zwembad gaat dat niet groter is dan 500 x 300 centimeter en niet dieper dan 125 centimeter. Het is wel mogelijk om hem dieper te laten maken dan 125 centimeter, maar hier wordt meestal niet voor gekozen. De maximale diepte is 150 centimeter. De meest gekozen afmetingen zijn: 
 
– 200 x 200 centimeter  
– 300 x 250 centimeter  
– 400 x 250 centimeter  
– 500 x 250 centimeter  
– 500 x 300 centimeter

De voor- en nadelen van een plunge pool in je tuin

Zo’n klein formaat zwembad is natuurlijk ideaal voor een kleinere tuin of een lager budget. Of zo’n zwembad geschikt is voor jou, is afhankelijk van het gebruiksdoel dat je voor ogen hebt. Als je graag veel baantjes trekt in een zwembad, kun je bijvoorbeeld beter voor een groot zwembad gaan. Maar als je gewoon een beetje wil kunnen pootjebaden en afkoelen, dan is dit een prima oplossing.  
 
De voordelen: 
 
– Je hebt niet veel ruimte nodig voor jouw eigen zwembad  
– Door de kleinere waterinhoud verbruikt een plunge pool minder energie  
– Heeft veel minder onderhoud nodig dan een groot zwembad  
– Het water in een plunge pool is sneller op temperatuur omdat er minder water in zit  
– Je kunt zelf de afmetingen van jouw ideale zwembad bepalen  
 
De nadelen:  
 
– Een plunge pool is niet geschikt om baantjes in te trekken  
– Je kunt niet echt balspellen spelen of gebruik maken van opblaasbare artikelen in verband met de afmetingen.

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)