10 accessoires voor het onderhouden van je zwembad

10 accessoires voor het onderhouden van je zwembad

Heb jij net een zwembad aangelegd of laten aanleggen in je tuin? Dan ben je nu vast ook op zoek naar accessoires. In deze blog bespreken we de 10 meest handige accessoires voor het onderhouden van je gloednieuwe zwembad!

1. Een schepnet

Een van de meest irritante dingen die er zijn als je een zwembad in de tuin hebt, zijn bladeren die erin ronddrijven. Gelukkig heb je ze er zo uit met behulp van een schepnet. Vaak kun je schepnetten ook uitschuiven zodat je overal bij kunt.

2. Sponzen voor het reinigen van de waterlijn

Op plekken waar de waterlijn in contact komt met de zwembadrand kan na verloop van tijd een groene of bruine streep ontstaan. Dat wil je natuurlijk liever niet, want het ziet er niet heel hygiënisch uit. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen. Voor het reinigen van de waterlijn heb je namelijk speciale sponzen. Er bestaan verschillende soorten sponzen, welke je moet hebben hangt af van het materiaal waarvan het zwembad is gemaakt.

3. Een zwembadthermometer

Ben je niet zo’n fan van koud zwembadwater? Schaf dan een zwembadthermometer aan. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan als je in het water springt. Als we het hebben over accessoires voor je zwembad die zowel functioneel zijn als leuk om te zien, dan is dit er zeker een van. Er zijn allerlei thermometers te vinden online, bijvoorbeeld met een thema. Super leuk als je kinderen hebt!

4. Een zwembadborstel

Er bestaan een hoop accessoires voor het schoonmaken van je zwembad. Voor het reinigen van de randen en de bodem van je zwembad, kun je het beste een speciale zwembadborstel gebruiken. Deze borstels hebben namelijk hogere randen van rubber om krassen op de muren en randen van het zwembad te voorkomen.

5. Een chloordrijver

Voor het in balans houden van je zwembadwater heb je voldoende chloor nodig. Hiervoor gebruik je chloortabletten, maar die kun je niet zo los in het water gooien, aangezien dit slecht kan zijn voor je huid en kleding. Je kunt de tabletten in een chloordrijver stoppen, die drijft op het wateroppervlak en lost de tabletten geleidelijk aan op.

6. Een zwembadpomp met zandfilter

Een zwembadpomp met zandfilter houdt je zwembad vrij van algen, schimmels en bacteriën. Het water loopt door de zandkorrels heen waardoor het vuil achterblijft en het water vervolgens weer schoon is. Het filterzand dat hiervoor wordt gebruikt bestaat uit korrels van 0,4 tot 0,8 millimeter.

7. Een afdekzeil

Een afdekzeil is de meest eenvoudige en goedkope manier om je zwembad schoon te houden. Er bestaan twee soorten afdekzeilen: de ‘gewone’ afdekzeilen en solar afdekzeilen. Solar afdekzeilen zijn ook heel goed voor het vasthouden van warmte, waardoor het zwembadwater minder snel zal afkoelen.

8. Een zwembad stofzuiger

Ja, dat lees je goed, een zwembad stofzuiger! Een zwembad stofzuiger kun je gebruiken voor de reiniging van de bodem en eventueel de wand. Er zijn verschillende soorten zwembad stofzuigers die je aan kunt schaffen. Elektrische zwembad stofzuigers, automatische zwembadreinigers of zwembadrobots, hydraulische zwembad stofzuigers en stofzuigervoeten.

9. Een zoutwatersysteem

Als je liever geen chloor in je zwembad wil hebben, is een zoutwatersysteem een goed alternatief. Een zoutwatersysteem houdt het zwembadwater schoon met behulp van zout. Zout bestaat uit natrium en chloride. Je lost een bepaalde hoeveelheid zout op in het water en het zoutwatersysteem zet het zout om in chloride. Het chloor doodt bacteriën en algen. Het grote voordeel hiervan ten opzichte van het gebruik van chloor, is dat je er niets van merkt aan het water. Het ruikt niet en ook de smaak van het water blijft neutraal.

10. Een warmtepomp

Hou je echt niet van koud water? Installeer dan een warmtepomp in je zwembad. Dit is de meest effectieve manier om je zwembadwater te verwarmen. Zo kun je ook op minder warme dagen genieten van een comfortabele watertemperatuur. Er zijn diverse soorten warmtepompen waar je uit kunt kiezen, afhankelijk van wat voor zwembad je hebt.  

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)