Polypropyleen

Polypropyleen zwembad

Polypropyleen is een sterk materiaal dat men vaak gebruikt voor het produceren van een zwembad. Er zitten veel voordelen aan een zwembad van polypropyleen, zowel op het gebied van duurzaamheid als op het gebied van onderhoud en gebruiksgemak. Ontdek de unieke kwaliteiten van een kunststof zwembadbak en bestel je zwembad bij zwembadbak.nl!

Warmtepomp zwembad

Voordelen van polypropyleen

Zwembaden gemaakt uit polypropyleen hebben een groot aantal voordelen:

 • Ieder vorm en afmeting mogelijk
 • De beste chemische eigenschappen
 • Ze zijn UV bestendig
 • Ze zijn zeer goed isolerend
 • Hebben een lange levensduur
 • Geen osmose zoals bij polyester baden
 • Minder kans op krassen dan bij HDPE baden
 • Het materiaal is 100% recyclebaar
 • 10 jaar garantie op materiaal en constructie fouten
 • Zeer snelle oplevering: van uitgraven tot zwemmen in 1 tot 3 dagen

Wat kost het?

De zwembadbak prijs van je polypropyleen zwembad is helemaal afhankelijk van je wensen. Wil je het zwembad zelf aanleggen of de aanleg van het zwembad uit handen geven? Ook de afmetingen van het kunststof zwembad hebben invloed op de prijs en in sommige gevallen ook het materiaal. HPDE wordt soms ook gebruikt voor zwembaden, maar wij hebben niet voor niets de keuze gemaakt om polypropyleen in te zetten. Polypropyleen is namelijk hoger van kwaliteit dan HDPE, maar de prijs van de materialen is gelijk.  Doordat je het polypropyleen zwembad helemaal kunt personaliseren, heb je de prijs zelf in de hand. 

Warmtepomp zwembad
Voordelen eigen zwembad

Mogelijkheden van een polypropyleen zwembad

Je kunt alle kanten op met een polypropyleen zwembad. Laat je een polypropyleen zwembad maken dan kun je deze helemaal personaliseren, van de gewenste maten tot het materiaal. Laat je je polyester zwembad op maat maken? Dan heb je de keuze uit twee materialen: polypropyleen of HDPE. Waar polypropyleen een prachtige glans heeft en extra goed bestand is tegen krassen, heeft HDPE stevigere naden.

Polypropyleen is milieuverantwoord

Ben je op zoek naar een kunststof zwembad dat niet alleen helemaal op maat te maken is, maar ook duurzaam is? Dan is een zwembad van polypropyleen wat je zoekt. Een van de grote voordelen van dit materiaal is dat het ontzettend lang mooi blijft. Chloor, uv-stralen en zuren hebben nauwelijks invloed op polypropyleen en het materiaal is kras- en vuilbestendig. Dit betekent dat het zwembad bijzonder weinig onderhoud nodig heeft en jarenlang mooi blijft. Hierdoor wordt een polypropyleen zwembad ook wel een duurzaam zwembad genoemd. Wil je zelf een zwembad aanleggen en zeker weten dat je er voor lange tijd van kunt genieten? Dan is polypropyleen de juiste keuze. 

Veelgestelde vragen

PP en HDPE zijn bijna dezelfde materialen. Het grote verschil is dat PP iets harder is dan HDPE. Daardoor is het minder kras gevoelig en vervormd het minder snel

De PP platen die wij gebruiken zijn speciaal voor zwembaden. Ze zijn speciaal ontwikkeld om tegen de zon (US licht) en chemicaliën te kunnen.

Dat is een lastige vraag. Wij geven 10 jaar garantie op plaat en constructie fouten maar de levensduur van het zwembad is langer.

Onze vergeving strips zitten maximaal 50cm uit elkaar. Indien ze verder uit elkaar zitten, gaat de plaat van het zwembad vervormen en rond staan

Ja, wij adviseren om het zwembad op een beton vloer te plaatsen.

Nee, het zwembad is niet zelfdragend. Daarom adviseren wij altijd om het zwembad in de grond te plaatsen.

Het zwembad kan ik in enkele dagen geplaatst worden.

 • Gat graven en vloer storten.
 • Zwembad plaatsen en aansluiten
 • Zijkanten aanvullen met gestabiliseerde grond
 • Afwerken tegels of andere omranding

Het zwembad moet met gestabiliseerd zand worden aangevuld. Je moet het zwembad uitstempelen om te zorgen dat de wanden niet naar binnen komen. Dan moet je zowel het vullen van het water als het gestabiliseerd zand te gelijk doen. Gebruik nooit een trilplaat of iets dergelijks