Eigen zwembad met een hond in het gezin: Wel of niet doen?

Eigen zwembad met een hond in het gezin: Wel of niet doen?

Mensen twijfelen vaak of het wel verstandig is om een eigen zwembad in de tuin te plaatsen als ze een hond in huis hebben. Toch zijn er genoeg redenen om juist wel een eigen zwembad aan te laten leggen als je een hond hebt, vooral als jouw trouwe viervoeter verzot is op water. We sommen ze in dit artikel even voor je op!

1. Wordt het zwembad niet vies als mijn hond erin zwemt?

Als je een zwembad in de tuin hebt en jouw hond is dol op water, dan is de kans groot dat hij of zij vroeg of laat in het zwembad belandt. Dan is het bijna niet te vermijden dat er plukken hondenhaar in het water terecht komen. Gelukkig is dit met behulp van een goed filtersysteem, hoogwaardig glas of een fijne patroonfilter geen probleem. Onzuiverheden worden dan namelijk constant uit het zwembad gefilterd. Daarnaast kun je met de juiste meettechnieken het zwembad schoon en helder houden zonder het gebruik van veel chloor. Zo krijgt jouw hond geen last van irritaties aan de huid.

2. Krijgt het zwembad geen schade door mijn hond?

Dat hangt af van de kwaliteit en krasgevoeligheid van de zwembadbak. De nagels van een hond zouden op den duur kleine gaatjes of sneetjes achter kunnen laten op het zwembad. Vooral als hij via een trappetje in en uit het zwembad klimt. Hierdoor kan er op ten duur schade ontstaan aan jouw zwembad. Als je een hond hebt is het dus belangrijk dat je voor een zwembadbak van hoge kwaliteit kiest, om die schade te voorkomen. De toplaag moet goed hard en duurzaam zijn. Het materiaal van de zwembadbak is dus een belangrijk gegeven. Bij een kwalitatieve zwembadbak van een sterk materiaal is de kans op schade erg klein, ook bij intensief gebruik. Wat ook belangrijk is, is dat de buitenste laag van het zwembad lekker glad is, zodat er geen vorming van bacteriën kan plaatsvinden.

3. Is een zwembad in de tuin wel veilig voor mijn hond?

Als je zorgt dat het zwembad goed beveiligd is, is dit zeker veilig voor jouw huisdier. De zwembadafdekking is hierin erg belangrijk. Als je een afdekking hebt die het gewicht van jouw hond kan dragen, is het geen probleem als hij er tijdens het spelen een keer overheen rent. Zolang hij er maar niet doorheen zakt omdat het zeil niet genoeg gewicht kan dragen. Een afdekking van noppenfolie is dus niet zo’n goede keuze als je een hond hebt, maar een 4-seizoenenzeil is uiterst geschikt. Als je kiest voor een elektrisch inbouw rolluik kun je deze met één druk op de knop openen en sluiten en is er geen gevaar voor jouw trouwe viervoeter. Deze afdekking drijft op het water en kan 100 kilogram dragen in het midden van het zwembad. Let er dus wel op dat het begin van het dek niet voldoende dragend is en dus in kan klappen. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen door middel van een veiligheidsrand rondom de zwembadranden om het rolluik te ondersteunen. Zo kan er niets misgaan!

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)