De voordelen van een eigen zwembad

De voordelen van een eigen zwembad

Veel mensen dromen van een eigen zwembad in de tuin. Een zwembad helemaal voor jou alleen, met alle privacy en rust die je maar kunt wensen. Maar is het ook praktisch om een privé zwembad in de tuin te hebben? Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een eigen zwembad? Wij zetten ze voor je op een rij!

1. Productiviteit is een van de voordelen van een eigen zwembad

Heb jij het ook altijd zo druk? Het lijkt vandaag de dag wel de standaard dat iedereen altijd bezig is. Werken, mail checken, meetings, sporten, sociale interactie, tijd met je familie, enzovoorts. Soms voelt het alsof er te weinig uren in een dag zitten om het allemaal te kunnen doen. Vooral wanneer je vanuit huis werkt is het moeilijk om tussendoor ontspanning te vinden. Een van de voordelen van een eigen zwembad in de tuin, is dat het de drempel tot ontspanning een stuk lager maakt. Even lekker in het water dobberen of een paar baantjes trekken helpt je even nergens aan te denken. Zo kom je met een helder hoofd weer uit het zwembad en dat is erg goed voor de productiviteit!

2. Even snel sporten wordt veel makkelijker

Als je een druk leven hebt, is het soms lastig om momenten in te plannen om lekker te bewegen. Als je ‘s avonds van je werk afkomt, heb je vaak geen zin meer om naar de sportschool te gaan, al helemaal niet meerdere keren per week. Door gewoon voor of na je werk even in het zwembad te duiken, verbrand je veel calorieën en wordt het makkelijker om gezond te blijven en genoeg beweging te krijgen. Zwemmen is ook een snelle en eenvoudige manier om je uithoudingsvermogen en algemene conditie te verbeteren.

3. Jouw huis wordt meer waard met een zwembad

Als je een zwembad aan laat leggen in de tuin, kan dit een behoorlijke investering zijn. Het is echter wel een investering voor de lange termijn. Het kan namelijk ook veel waarde toevoegen aan jouw huis. Natuurlijk geldt dat in de letterlijke zin, want de waarde van je huis al omhooggaan, maar je zult ook meer plezier hebben van je huis. Het feit dat je kunt zwemmen wanneer je maar wil, voegt een hoop voordelen toe aan de woning en het komt ook de sfeer ten goede.

4. Je eigen pool parties houden

Het is heerlijk om zelf tussendoor te kunnen zwemmen, maar het is natuurlijk helemaal leuk om met meerdere mensen van jouw zwembad te genieten. Of dit nu met je gezin is, met een paar vrienden of met een hele groep mensen, een zwembad zorgt voor meer gezelligheid en sfeer. Als je ook nog een BBQ in je tuin hebt staan is de set voor de perfecte pool party helemaal compleet!

5. Beperkte energiekosten: een van de grootste voordelen van een eigen zwembad

Een zwembad zorgt vaak wel voor extra energiekosten, maar gelukkig zijn er een hoop manieren om die kosten laag te houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om isolatie aan te brengen in de wanden of de bodem van de zwembadbak. Kies je voor solar lamellen voor het isoleren van jouw zwembad, dan kun je zelfs nog zonne-energie winnen via je zwembad. Naast het aanbrengen van isolatie zijn er meerdere manieren om de energiekosten van je zwembad zoveel mogelijk te beperken.

6. Als je handig bent, kun je het gewoon zelf doen!

Mocht je zelf een handige Harry zijn, dan kun je ook nog eens veel kosten besparen door zelf het zwembad aan te leggen. Zo kun je genieten van alle voordelen van een eigen zwembad, zonder dat jij je scheel betaalt aan aanlegkosten. Bij Zwembadbak.nl kun je als doe-het-zelver eenvoudig de ideale kunststof zwembadbak voor in jouw tuin bestellen. Het maakt niet uit welke vorm of afmeting je nodig hebt, wij leveren ook maatwerk!

Reactie toevoegen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)